FAQ

I.C.E

ICE är den internationella förkortningen för akuta nödsituationer (In Case of Emeregency). Här kan räddningspersonal snabbt få tillgång till viktig medicinsk information om dig. I ICE-informationen kan du ange din medicinska status, t.ex. allergier och mediciner du använder samt kontaktinformation till närmast anhöriga. ICE-informationen kan nås från låsskärmen även om telefonen är låst.

Hur fungerar ICE112 ID-armbandet?

ICE112 ID armbandet fungerar som en hjälp om en olycka eller nödsituation uppstår och du inte kan göra din röst hörd. Skulle något hända dig behöver första person på plats snabbt kunna komma i kontakt med din närmast anhörig och viktiga medicinska uppgifter om dig kan behöva förmedlas till sjukvårdspersonal som eventuellt måste ta livräddande beslut. Dessa uppgifter står på ditt ICE112 ID-armband alternativ via din ICE112 App.

Hur kan jag hjälpa en person som bär ICE112-armbandet?

Första person på plats vid en nödsituation ser ditt armband och läser informationen som står på detta. På armbandets ID-bricka finns ditt namn och kontaktuppgifter till närmast anhörig. Du kan även förmedla medicinsk information angående eventuella sjukdomar, handikapp, allergier, blodgrupp etc. som kan vara avgörande i en kritisk situation.

ID-bandet fyller även en annan funktion. Du har möjlighet att fylla i en personlig hälsoprofil på vår hemsida med värdefulla medicinska uppgifter om dig själv. Först person på plats kan ta del av hälsoprofilen genom att ringa vårt dygnet runt telefonservice, telefonnumret står på ID-brickan, och uppge ID & PIN-numret.

Har personen tillgång till internet i sin telefon kan denne själv logga in på din profil via vår hemsida med hjälp av ditt ID och PIN och få tillgång till din personliga information. Den enda information om dig som visas är den du valt att göra offentlig.

Hur använder jag min hälsoprofil?

Du registrerar dig och loggar in dig på www.ice112.com 

När du registrerat dig på ICE112 kan du koppla dina ID band till din profil. Händer en olycka kan man läsa din profil med ett sök på ditt ID & PIN. Du kommer ha möjlighet att koppla flera ID & PIN till din profil.

Vad är min aktiva hälsoprofil för något?

Er aktiva hälsoprofil är aktiv dygnet runt med personlig 24/7 service om olyckan är framme. Denna globala tjänst kostar 19kr i månaden, vilket inte är mycket om det kan rädda ditt liv.

Ni aktiverar själv tjänsten efter provtiden slut. Gör man inte det så blir er profil "fryst" och går inte att editera. Tjänsten är löpande månadsbaserad och ni kan när som helst säga upp den och där finns ej heller någon bindningstid.

Hur gör jag om jag inte vill förlänga tjänsten eller avsluta det?

Tjänsten gäller för påbörjad månad och väljer man att inte förlänga sin ICE112 ID tjänst så avslutar man den själv genom att avsluta prenumeration inne i din profil under fliken prenumeration. Tjänsten kan närsomhelst avslutas och där finns inga bindningstider. 

Hur privat och säker är min information?

Din information är privat och kommer aldrig ges ut till något företag, organisation eller person av någon anledning. Den enda information som du delar med dig av är den du själv har fyllt i på hälsoprofilen och det är endast om du godkänt att den får delas i en nödsituation. Du bestämmer själv hur mycket information du vill dela med dig av.

ICE112 ID har gått ett steg längre för att öka säkerheten genom att registrera och betala för en säker hemsida. Vårt system är utvecklat med samma krav på säkerhet och prestanda som de finansiella institutionerna använder för banktjänster och aktiehandel. Våra servrar är skyddade bakom flera lager elektroniska brandväggar för att skydda transaktioner och bankinformation mot obehörig åtkomst från tredje part, samt för förlust och bedrägeri.

Om du vill läsa information om vår fullständiga sekretesspolicy, se vår "uttalande sekretesspolicy".

Finns det någon garanti på era produkter?

Finns det en felstavning på ID brickan gjord av oss skickar vi dig omedelbart en ny bricka med rätt information utan kostnad. Om du har gjort ett misstag i din beställning hjälper vi dig gärna mot en liten expeditionsavgift. För ID brickan gäller 3 års garanti. Tillbehör så som armband och spännen säljs separat.

Kan jag köpa fler ID brickor till min profil att byta med?

Det går bra att lägga till fler ID brickor till ditt konto, du kan ha upp till fem stycken ID brickor kopplade till din profil. Alla ID brickor har sitt unika ID & PIN nummer, men går alla till samma ID. Skulle en nödsituation uppstå kan man givetvis logga in och läsa din profil med alla ID.

Om jag har någon form av nickel eller silikon allergi?

Våra Id brickor är tillverkade av rostfritt stål och är fria från nickel. Några av våra band är tillverkade av silikon och om du har någon form av silikon allergi skall du inte bära dessa band.

Kan jag återaktivera mitt konto när jag har slutat använda er tjänst?

Det gör du genom att logga in på vår hemsida med ditt gamla användarnamn och bara begär nytt lösenord. Du kommer att få ett e-post meddelande om nytt lösen. Sedan loggar du bara in och aktiverar din prenumeration.