Kreditkort och vår säkerhet


Vi lagrar aldrig ert kreditkortsnummer, istället skickas det krypterat till Stripe.

Varför vi ej lagrar ert kreditkortsnummer

Att lagra kreditkort innebär ett stort ansvar. Vi har tagit många steg för att säkra vår websida krypterad. Vi lagrar ALDRIG er kreditkortets information så att det på inga sätt finns någon möjlighet att komma åt er information.

Vilka är Stripe?

Stripe är en betalningslösning. Det betyder att deras lösning att göra säkra och kryperade betalningar över internet. För detta tar den liten ersättning för varje transaktion (vi betalar denna avgift, inte ni som kund). Stripe är certifierad som en PCI Service Provider Level 1, vilken är den yttersta säkerhet via kreditering. De handlar årligen flera miljarder kronor i transaktioner varje år. 

Men jag gav mina kreditkortsuppgifter till er via er sida och inte Stipe? 

Det är här det blir så smart

När du fyller i dina kreditkorts uppgifter i betalningsformuläret, så finns uppgifterna endast på er dator, ni har inte skickat dem någonstans. När du sedan trycker på bekräfta så skickas uppgifterna inte till vår server, vi ser aldrig ditt hela ditt kreditkortsnummer. Istället använder vi Stipes java script krypterigsbibilotek och allt skickas säkert och krypterat till Stripe. Java scriptet körs i er webläsare på er dator.

När vi skickat krypterat data till Stripe skickas det säkert över http. Stripe bestämmer detta och det går inte att skicka denna sorts data över en oskäker linlje. 

Stripe skickar sedan tillbaka till oss en token som vi kan använda för betalning. Denna token innehåller ingenting av din kreditkortsdata. Ett Stripe token ser ut som liknande:tok_5jKPEG5osqmUxu

Stripe’s krypterade system gör så att betalning lösningen hålls enkelt i sitt förfarande, men med den högsta krypteringen av kreditkorts data.

Vad lagrar vi

Här ser ni ett exempel vad vi faktiskt lagrar Låt oss säga att du betalar med följande kort:

  • Kortnummer: 1234 5678 0000 9876
  • Gilltighetstid: 03 / 18
  • CVC kod: 123

Vi lagrar bara gilltighetstiden och de 4 sista siffrorna i kortnumret.

  • Sista fyra siffrorna: 9876
  • Gilltighetstid: 03 / 18

Frö att vara absolut säkra och skyddade så lagrar vi inte ens ovan data utan det finns enbart tillgänglig hos Stripe. Stripe ger oss enbart tillgång till den data vi får lov enligt lag att se.

Stripe ger oss dock unika ID som representerar varje kund kopplad till varje kort och prenumeration. Till exempel kan de se ut som nedan: Notera att här finns ingen kreditkortsdata utan enbart kunddata kopplad

  • Customer ID: cus_3XRDGNLCVPHgIZ
  • Card ID: card_3XRDoHo5LSLHkA.

Slutresultatet av detta blir en väldigt säkert och krypterad lösing men samtidigt väldigt smidig för alla parter.